Geldzorgen? Je bent niet alleen

01/09/2022

Wist je dat één op de vijf huishoudens in Nederland gelproblemen heeft? Mocht jij dit lezen en op dit moment geldproblemen hebben, of hebben gehad; je bent helaas niet de enige. Voel je daarom ook niet alleen, het kan iedereen in zijn of haar leven gebeuren. Het is een veelvoorkomend probleem dat helaas nog groter wordt wanneer je er niets aan doet.  

 

Ook mensen met een goed inkomen kunnen in de financiële problemen komen. Denk bijvoorbeeld aan een daling van je inkomen door arbeidsongeschiktheid, het verliezen van je baan en ga zo maar door. Maar ook een echtscheiding kan zorgen voor problemen. 

 

Persoonlijk budgetadvies? 

Via het Nibud kun je een handige (online) tool gebruiken om inzicht te krijgen in jouw inkomsten én uitgaven. Zo kun je zien waar je geld nou elke maand naartoe gaat. Maar je krijgt ook tips over waar je eventueel nog op kunt besparen.  

 

Persoonlijk Budgetadvies - Nibud?

 

Schuldhulpmaatje? 

Zie je door de bomen het bos niet meer? Daar kunnen we ons wel iets bij voorstellen. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen! Je kunt de hulp inroepen van een schuldhulpmaatje. Samen met jouw maatje zet je je inkomsten en uitgaven op een rijtje. Ook de eventuele achterstanden worden in kaart gebracht. Natuurlijk kijken jullie ook naar wat jij nodig hebt om in de toekomst goed je administratie te kunnen doen en het overzicht te behouden.  

Ook als je de schuldhulpverlening ingaat, blijf je ondersteuning krijgen vanuit jouw maatje.  

 

Ben je benieuwd of er een schuldhulpmaatje bij jou in de buurt is? Kijk eens op hun website: www.schuldhulpmaatje.nl. Natuurlijk kun je ook altijd eerst contact opnemen met onze Servicedesk via 030-6006070 of servicedesk@hzc.nl.