Cao waterschappen: 8 procent erbij

05/12/2022

Voor werknemers in lagere salarisschalen kan de loonstijging oplopen tot 10 procent.

Een loonsverhoging van gemiddeld 8 procent en een eenmalige uitkering van 1000 euro bruto. Dat is de uitkomst van de onderhandelingen over de cao waterschappen tussen de Vereniging werken voor waterschappen (Vwvw) en vakbonden FNV en CNV Overheid.

 

Tot 10 procent

De werknemers bij de waterschappen ontvangen een loonsverhoging van 125 euro bruto per maand bij een voltijdsdienstverband. Daarboven op worden de lonen verhoogd met 5 procent, waarvan 2,5 procent per 1 januari en nog eens 2,5 procent per 1 juli 2023. Met dit pakket aan loonmaatregelen gaat de gemiddelde werknemer bij de waterschappen er 8 procent op vooruit. Voor werknemers in lagere salarisschalen kan de loonstijging oplopen tot 10 procent. De eenmalige uitkering van 1000 euro bruto is niet afhankelijk van het dienstverband. Met het salaris van december 2022 krijgen alle medewerkers dat volledige bedrag.

 

Ouderschapsverlof

Voor medewerkers die vanaf 1 januari 2023 ouderschapsverlof opnemen, zijn werkgevers van bonden overeengekomen dat werkgevers de eerste negen weken van het verlof de UWV uitkering aanvullen tot honderd procent van het salaris. Ook de vergoeding voor woon-werkverkeer gaat omhoog: van 19 naar 21 cent per kilometer. Voor zakelijke kilometers stijgt die vergoeding van 33 naar 37 cent per kilometer, waarvan 21 cent netto en 16 cent bruto).

 

Thuiswerkvergoeding

Wat betreft de thuiswerkvergoeding volgen de werkgevers het advies van het Nibud: 3 euro per dag. Alle gemaakte salarisafspraken gelden ook voor uitzendkrachten en payroll-medewerkers. Ook die ontvangen de 1000 euro bruto met hun laatste salaris van dit jaar. Naast de afspraken over de salarissen hebben de cao-partijen afgesproken een studie te doen naar het verbeteren van de diversiteit en inclusie in de sector en het 'vergroenen' van de cao. 

 

Bron: Binnenlands Bestuur