Loondoorbetaling zieke AOW'ers van 13 weken naar 6 weken

31/01/2023

Veel van de leden van HZC werken door na hun AOW-leeftijd. Het werk is soms te leuk om afscheid van te nemen. Maar voor AOW’ers die werken, zijn de regels anders dan van andere werkenden. Zo ook de doorbetaling tijdens ziekte. Er wijzigt per 1 juli 2023 het een en ander. HZC praat je bij.

 

Doorbetaling tijdens ziekte

Ook werknemers die al de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt hebben recht op loondoorbetaling tijdens ziekte. Al is dit net iets anders dan andere werkenden. Het recht op doorbetaling van loon is geen 104 weken, maar 13 weken. Maar dat gaat veranderen.

 

Van 13 weken naar 6 weken

Op 1 januari 2016 werd de Wet Werken na de AOW-gerechtigde leeftijd ingevoerd. Daarin was een langere periode van loondoorbetaling tijdens ziekte afgesproken. Dat gaat nu veranderen. De periode van loondoorbetaling gaat van 13 weken naar 6 weken.

Maar de nieuwe regels gelden niet ineens. Er is sprake van een overgangsperiode. Ben je al ziek voor 1 juli 2023? Dan blijft de doorbetalingsperiode van 13 weken gelden. Word je daarna ziek? Dan heb je recht op 6 weken loondoorbetaling.

 

Contact HZC

Ben je als AOW’er werkzaam en heb je vragen over je loon, ziekte, contract of andere zaken? Neem contact op met de Servicedesk. Dit kan via 030 - 6006070 of servicedesk@hzc.nl.