Blijven ontwikkelen

17/10/2023

Over het algemeen houden mensen niet van te veel veranderingen, ook niet op het werk. Toch kan het voorkomen dat er iets verandert zonder dat je hierop invloed hebt. Dat kan lastig zijn en gepaard gaan met onzekerheid. Maar verandering kan ook leiden tot zelfontwikkeling. Je moet er alleen wél voor open staan.

 

Drie redenen om jezelf te blijven ontwikkelen

Er zijn veel redenen om jezelf te ontwikkelen. Maar volgens ons zijn dit de drie belangrijkste:

  1. Het helpt je beter te presteren Als je werkt aan je ontwikkeling presteer je niet alleen beter, maar ben je ook breder inzetbaar, onderscheid jij jezelf van anderen én heb je meer kans op die ene leuke baan.
  2. Het geeft je een tevreden gevoel Je kent vast wel het voldane gevoel dat je krijgt als je eindelijk die uitdagende klus hebt voltooid. Die voldoening geeft je ook nog eens meer energie. Zo is dat ook wanneer je aan de slag gaat met je zelfontwikkeling.
  3. Het is goed voor je gezondheid Door aan jezelf te werken, ga je beter in je vel te zitten. Dit komt je gezondheid ten goede. Immers, als je gelukkiger bent met jezelf, voel je je ook gezonder.

 

Aan de slag

Wil je zelf aan de slag je eigen ontwikkeling, door scholing bijvoorbeeld? Er zijn verschillende opties voor subsidies of zelfs gratis trainingen beschikbaar.

 

Interessante webinars UWV

Wil jij weten hoe jij beter over komt in sollicitatiegesprekken? Hoe jouw CV opvalt? Hoe je een overstap maakt naar een andere baan? UWV heeft leuke en interessante webinars online staan waarmee jij vooruitkomt. En ze zijn helemaal gratis!

 

STAP-regeling

Het STAP-budget verdwijnt bijna. Op 15 november 2023 kun je voor de laatste keer een budget van maximaal 1000 euro aanvragen voor het volgen van een OCW-erkende opleiding. Zorg dat je op de website van UWV controleert of de door jou uitgekozen opleiding ook onder de regeling valt.

 

Levenlanglerenkrediet

Als je een opleiding wilt volgen, maar geen gebruik kunt maken van het STAP-budget en jonger bent dan 56 jaar, dan kun je de opleiding vaak ook financieren met het Levenlanglerenkrediet. Je kunt jaarlijks een bedrag lenen om je collegegeld of lesgeld te betalen. Kijk voor meer informatie op Levenlanglerenkrediet.nl.

 

Verandert er iets bij jouw werkgever en heb je vragen hierover? Of wil je in jezelf investeren om toekomstbestendig te blijven? Neem contact op met de Servicedesk via 030-6006070 of servicedesk@hzc.nl