"Een poll is niet zomaar voor de lol …"

23/05/2024

HET BELANG DAT JIJ MEEDOET AAN POLLS!

Op de poll over de vraag: “Vind jij dat de zwaarwerkregeling moet blijven bestaan?” was helaas in eerste instantie door slechts 153 leden gereageerd. Op basis daarvan zouden we kunnen concluderen dat HZC-leden het prima vinden dat de regeling verdwijnt en dat wij ons als HZC niet meer hoeven in te zetten voor behoud van de regeling.

Dat is de reden waarom wij in de vorige nieuwsbrief jullie als leden nog een keer hebben opgeroepen te reageren op de poll. Gelukkig hebben alsnog ruim 600 leden extra daar gehoor aan gegeven, naast de leden die al eerder gestemd hadden. Dus in totaal nu 757 reacties. Daar kunnen we wat mee!

Hoe meer mensen reageren hoe krachtiger het signaal naar de politiek. Het is belangrijk dat jullie massaal van je laten horen. Een paar duizend reacties is natuurlijk nóg mooier en beter, want duidelijker wat HZC-leden vinden. Maar met 757 reacties kunnen we nu wel een redelijk kloppend beeld geven wat HZC leden van de zwaarwerkregeling vinden.

DUS DANK DAARVOOR!!

We hopen daarom dat jullie ook de volgende keren weer massaal gaan meedoen!

 

UITSLAG POLL: vind jij dat de zwaarwerkregeling moet blijven bestaan?

Vakbonden VCP, FNV en CNV hebben minister Schouten (Pensioenen) 1 mei een ultimatum gestuurd. Het ministerie moet snel met een permanente en verbeterde regeling komen voor mensen met zwaar werk zodat die eerder kunnen stoppen met werken. Als het kabinet mensen met zwaar werk 'in de kou' laat staan komen vanaf 15 mei stakingen in beeld, stellen de bonden in het ultimatum.

Van de 757 leden die de poll hebben ingevuld wil gelukkig vrijwel iedereen dat de zwaarwerkregeling behouden moet blijven: 99,1% stemde voor behoud van de regeling.

Slechts 0,9% vindt het niet nodig dat de zwaarwerkregeling blijft bestaan.

 

Lees meer over de zwaarwerkregeling in het bericht 'Stakingen als kabinet geen werk maakt van permanente en verbeterde regeling zwaar werk'