Op weg naar meer dagwerk in de weginfra

11/06/2024

Op 6 juni vond op initiatief van HZC - in samenwerking met Rijkswaterstaat en Bouwend Nederland - een werksymposium plaats. Het doel: verbeterde veiligheid, door nachtwerk in de wegenbouw te verminderen.

 

Zestig genodigden uit alle hoeken van het veld gingen afgelopen donderdag met elkaar aan de slag om het werken langs de weg gezonder en veiliger te maken. Gekeken werd hoe in hechtere, open samenwerking invulling kan worden gegeven aan de enorme productieopgave voor de Nederlandse infrastructuur.

De zestig deelnemers waren benaderd op hun deskundigheid en achtergrond. Productiemensen, uitvoerders, veiligheidsmensen, assetmanagers, bedrijfsleiders, HR-medewerkers en ceo’s. Zowel grote als kleine aannemers hadden gezorgd voor een afvaardiging, daarnaast namen Bouwend Nederland en Rijkswaterstaat deel, evenals vertegenwoordigers van andere organisaties, zoals AFNL, MKB Infra, de Nederlandse Arbeidsinspectie en deelmarkt Kiepautobedrijven van TLN.

Hoewel sommige wegwerkers minder moeite met nachtwerk hebben, was er een duidelijke consensus dat er iets moet veranderen. Maar wat zijn de mogelijkheden?

 

Lees het volledige artikel op de website van BouwMachines

Dit artikel uit BouwMachines krijg je cadeau van HZC. Via bovenstaande link kan je het lezen voor een periode van 72 uur. Binnen deze 72 uur kan je dit artikel onbeperkt lezen totdat de link niet meer geldig is. Wil je dit artikel na deze 72 uur nog lezen, maak dan een gratis account aan of kies voor een abonnement.