Hoe je stressvrij op vakantie gaat

17/07/2024

Je hebt mooi werk dat je leuk vindt. Maar dat kan soms ook hectisch, druk en stressvol zijn. Merk je dat je met stress op vakantie gaat en je je eigenlijk niet zo goed kan ontspannen tijdens je vakantie? Geen paniek, wij geven je tips! 

 

Voor je vertrek 

Na inspanning komt ontspanning. Heb je extra hard gewerkt om alles af te krijgen voor je vakantie? Dan ben je nodig toe aan ontspanning, zeker als je ook nog op vakantie gaat.  

Stel de vervelende klusjes nog even uit, je hebt immers vakantie. En ga wat doen dat jou ontspant. Ga fietsen, erop uit, naar een terrasje, noem het maar op. Zolang jij er maar van ontspant. 

Misschien merk je dat je maar blijft denken aan je werk. De dingen die na je vakantie nog op je staan te wachten. Blijf er niet mee zitten, schrijf ze op. Dit helpt je om het los te laten. Misschien lukt het niet gelijk, maar na een tijdje wel.  

 

Tijdens je vakantie 

Ook als je al op je vakantiebestemming bent, kun je een paar simpele dingen doen om te ontspannen. Blijf niet alleen op je (strand)handdoek liggen, maar ga er ook lekker op uit. Wissel ontspanning af met inspanning. Ga die ene leuke stad ontdekken, dat mooie bos in of naar een pretpark bijvoorbeeld.  

Is er iets dat je altijd al hebt willen doen? Bijvoorbeeld een ballonvaart, paragliden, of iets geks eten? Doe het deze vakantie gewoon.  

 

Met deze tips kun jij weer helemaal opgeladen aan de slag na je welverdiende verlof. Fijne vakantie!