Intentie tot fusie MKB INFRA en Cumela Nederland

17/07/2024

De Vereniging van Infrabedrijven MKB INFRA en Cumela Nederland hebben een intentieverklaring ondertekend om per 1 januari 2025 te fuseren. Deze strategische stap zal leiden tot een juridische fusie. Dit voornemen, dat nog goedkeuring vereist van de bevoegde verenigingsorganen, is genomen om de belangenbehartiging en dienstverlening voor beide achterbannen te versterken.

 

Leo de Boer (links) en Carolien van Vliet van Cumela Nederland en Philip van Nieuwenhuizen (rechts) van MKB INFRA ondertekenen de intentieverklaring.

MKB INFRA en Cumela Nederland (brancheorganisatie voor ondernemers in groen, grond en infra) zijn trots en enthousiast op de voorgenomen samenwerking die voortkomt uit de gedeelde visie op de toekomst van de infrabranche. Beide verenigingen erkennen het belang van schaalgrootte in een veranderende politieke en economische omgeving, en zien een sterke positionering als essentieel om de stem van hun leden te laten horen.

Carolien van Vliet, voorzitter van Cumela Nederland, zegt hierover: “Ik vind het positief dat MKB INFRA het initiatief heeft genomen door bij ons aan te kloppen. MKB INFRA is een prachtige club, die past bij de Cumela familie. Wij hebben de intentie tot fusie goed met onze achterban besproken en zien dit als een mooie kans om ons als brancheorganisatie zo (nog) sterker te positioneren voor de grote uitdagingen waar we in Nederland momenteel voor staan.”

 

Buitenruimte integraal benaderen

Philip van Nieuwenhuizen, voorzitter/directeur van MKB INFRA, vervolgt: “Met deze samenwerking verzekeren we de toekomstbestendigheid van de belangenbehartiging voor onze leden. Daarnaast vergroten we door deze aansluiting bij Cumela wederzijds het organisatorische netwerk met bedrijven, die in verschillende disciplines in de buitenruimte werkzaam zijn. Dat opent perspectieven voor de nabije toekomst waarin die buitenruimte meer integraal zal worden benaderd. Dat wil zeggen dat groen geen sluitpost meer is, maar een onderdeel moet worden van de infrastructurele inrichting in het belang van klimaatadaptief en omgevingsbewust bouwen. Een win-win-situatie dus, die ons nog beter in staat stelt om in te spelen op de behoeften van onze achterban.”

Leo de Boer, Algemeen directeur van Cumela Nederland, voegt toe: “Onze achterban staat voor grote maatschappelijke uitdagingen en kansen, wat een sterke positionering noodzakelijk maakt. In een versplinterde politieke omgeving, met een steeds groter wordend belang van Europa, moeten we ervoor zorgen dat de stem van onze leden gehoord blijft worden. Wij bouwen voort op het fundament dat is gelegd door de agrarische loonbedrijven en ontwikkelen ons tot een sterke speler in de wereld van Groen, Grond en Infra. Deze voorgenomen stap ondersteunt dat”

De fusie zal resulteren in een nieuwe statutaire sectie voor de infra binnen Cumela Nederland, waarin de identiteit en het gedachtengoed van de MKB INFRA-leden wordt gewaarborgd.

 

Bron: GWW Totaal