We zoeken enthousiaste leden voor de functie van Regiovertegenwoordiger

21/08/2024

In de eerste uitgave van het HZC Vakblad van dit jaar is uitgebreid stilgestaan bij de nieuwe regiostructuur: van Afdeling naar Regio. Hierin heb je kunnen lezen: “Binnen de nieuwe regiostructuur zijn ook nieuwe, andere functies ontstaan. Iedere regio krijgt één regiocoördinator en drie  ledenvertegenwoordigers. Onderling zullen zij afspraken maken over de verdeling van verantwoordelijkheden op het gebied van financiën (‘penningmeester’), communicatie en organisatie van activiteiten. Deze nieuwe coördinatoren en ledenvertegenwoordigers kunnen in de eerste periode terugvallen op de afdelingsbestuurders uit de ‘oude’ verenigingsstructuur. Door de kennis die zij bezitten, zijn ze uitstekende leermeesters.”


Met de komst van de nieuwe regiostructuur verandert er veel. Wat niet verandert, is het aanspreekpunt voor de leden. Dit zijn en blijven de rayonbestuurders. Voor regio 1 (noord-oost) is dat Stefan van der Land; voor regio 2 en 4 (noord-west en midden-oost) is dat Arnold Niekamp; voor regio 3 (midden-west) is dat Wilma Hermsen en voor de regio’s 5, 6 en 7 (zuid-west, zuid-midden en zuid-oost) is dat Monique van Meerendonk.

Inmiddels heeft een deel van de afdelingsbestuurders aangegeven door te willen gaan, maar in de regio’s 4 t/m 7 kunnen we nog regiovertegenwoordigers gebruiken. We hebben enthousiaste leden nodig die invulling willen geven aan deze nieuwe rollen. Het leuke is dat, wanneer je op dit moment instapt, je begint met een lege bladzijde. Daardoor hebben jij en je mede-vertegenwoordigers/coördinator volop de gelegenheid om een eigen kleur te geven aan jullie regio.


Wat doet een regiovertegenwoordiger?

Een regiovertegenwoordiger vult samen met zijn/haar collega-vertegenwoordigers een aantal taken in, zoals de financiën (kasbeheer), de communicatie onderling en met de regiocoördinator, en de organisatie van activiteiten. Bij dit laatste kun je altijd een beroep doen op de helpdesk evenementen met medewerkers van de werkorganisatie.
En je werkt samen met de Regio-coördinator, die de ‘spin in het web’ is en degene die, samen met de rayonbestuurder, het aanspreekpunt is.
Voel je er iets voor om met een klein team van HZC’ers een stevig fundament neer te zetten voor jouw regio, dan kun je je aanmelden bij Jacqueline Milad via jmilad@hzc.nl  of 06-15961507.