Gezonde opdrachten nodig om kosten emissieloos te dragen

08/10/2024

Drie jaar werkten lang werkten zeven aannemers, twee kennisinstellingen en Staad samen in het consortium De Bouwplaats van Morgen. Met als doel kennis opdoen over de inzet van elektrische graafmachines uit het zware segment. Op 12 september presenteerden zij hun bevindingen in Veghel, waarbij veel aandacht was voor de laadkosten.

Al tijdens het traject leidden de praktijkervaringen tot technische verbeteringen van de machines en nieuwe inzichten. Daarnaast is het energieverbruik gemonitord en onderzocht hoe machines het meest efficiënt geladen worden en werd de Total Cost of Ownership (TCO) in beeld gebracht. De analyse geeft daardoor inzicht voor zowel gebruikers, beleidsmakers als opdrachtgevers. 

 

Lees het volledige artikel op de website van BouwMachines

Dit artikel uit BouwMachines krijg je cadeau van HZC. Via bovenstaande link kan je het lezen voor een periode van 72 uur. Binnen deze 72 uur kan je dit artikel onbeperkt lezen totdat de link niet meer geldig is. Wil je dit artikel na deze 72 uur nog lezen, maak dan een gratis account aan of kies voor een abonnement.