Eerste onderhandelingsronde voor nieuwe GGI cao gestart

18/10/2024

Op donderdag 17 oktober is de eerste onderhandelingsronde voor de nieuwe GGI-cao van start gegaan. Tijdens deze bijeenkomst hebben de vakbonden en Cumela hun voorstelbrieven toegelicht en vragen gesteld. Hoewel er inhoudelijk nog niet veel is uitgewisseld, kwam de seniorenregeling wel nadrukkelijk aan bod.

 

Seniorenregeling

Bij de laatste cao-onderhandelingen is ervoor gekozen om de seniorenregeling uit te breiden, maar deze uitbreiding loopt in december 2025 af. Cao-partijen hebben kennis genomen van de financiële situatie rondom de regeling en vastgesteld dat er maatregelen nodig zijn om de regeling in de toekomst te kunnen behouden. Dit nieuws kwam voor geen van de partijen als een aangename verrassing.

Het uitgangspunt van alle partijen is om de seniorenregeling, inclusief de uitgebreide mogelijkheden, te blijven behouden. Het is echter wel duidelijk geworden dat hiervoor maatregelen noodzakelijk zijn. Welke maatregelen dat precies zullen zijn, is op dit moment nog niet bekend. Cao-partijen hebben diverse financiële scenario's besproken en gevraagd om aanvullende berekeningen.

 

Voorstelbrieven

De tweede onderhandelingsronde staat gepland voor half november. Deze bijeenkomst zal beginnen met het onderwerp seniorenregeling, waarna er ruimte is om inhoudelijk te reageren op elkaars voorstelbrieven. We houden jullie uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de cao-onderhandelingen.